Volwassenen

Klacht? Oplossing!
Een zere rug, last van je nek of moeite om je plas op te houden tijdens een sprintje met je kinderen… vervelend. Als oefentherapeut bekijk ik je klacht. Maar ook je hele houding. Misschien loop je scheef of zit je niet goed op je bureaustoel. Tijdens de behandelingen doen we oefeningen waarmee je anders leert bewegen.

Meedoen, meedenken, meevoelen. Belangrijk bij mijn therapie is dat je er helemaal voor gaat. Dit betekent dat je ook in het dagelijks leven met de oefeningen aan de slag gaat.  Klinkt intensief, maar het is te doen. Lukt het even niet? Dan kun je op mij rekenen. Samen werken we aan het oplossen van jouw klacht.

Genieten van je zwangerschap
Als je zwanger bent verandert je lichaam in korte tijd heel snel. Onbewust ga je hierdoor anders bewegen. Dit is niet altijd goed voor je lichaam. Je kunt last krijgen van rugklachten, bekkenpijn of urineverlies.

Om dit te voorkomen, stabiliseren of genezen gaan we tijdens de behandelingen op zoek naar de voor jou meest optimale houdingen en bewegingen. Je leert voelen hoe je beweegt, welke spieren je gebruikt en of dit zinvol voor jou is. Wat je hebt geleerd pas je vervolgens in het dagelijks leven toe. Zo voel je je een stuk beter en kun je volop genieten van je zwangerschap.

Fit na de zwangerschap
Wandelen, fietsen, een grote schoonmaak; alles wat je tijdens je zwangerschap minder deed, pak je na die tijd weer op. Maar de zwangerschap en de bevalling hebben veel van je lichaam gevraagd. Je spieren en banden hebben de tijd nodig om te herstellen. En ook de spieren rondom je bekken en in je onderrug moeten opnieuw met elkaar leren samenwerken. Je baby is immers niet meer het zwaartepunt in jouw lichaam.

Het herstel van je lichaam kan verschillende klachten veroorzaken, zoals urineverlies, problemen met de stoelgang of bekkenpijn. Natuurlijk wil je dat deze klachten zo snel mogelijk overgaan. Ik help je daarbij. Tijdens de behandelingen doen we diverse oefeningen, waarmee je ook thuis zelf aan de slag kunt. Doel is dat je je snel weer fit voelt en je er helemaal kunt zijn voor je pasgeboren kindje.