Kinderen

Snel weer lekker spelen
Pijn in je rug, een zere arm tijdens het schrijven, of last van je knie… lastig. Nu kun je niet lekker buitenspelen, meedoen met voetballen of op de trampoline springen. Niet leuk. Het liefst wil je dat de pijn zo snel mogelijk overgaat. Maar hoe?

Ik kan je helpen. Samen kijken we waar je pijn hebt. Daarna zoeken we uit waardoor dat komt. Misschien loop je een beetje scheef, beweeg je niet goed of zit je verkeerd. Als we de oorzaak weten gaan we aan de slag met verschillende oefeningen. We maken allerlei bewegingen. Soms zelfs met een grote bal. Hartstikke leuk! De oefeningen doe je ook thuis en op school. Totdat de pijn over is en je weer lekker kunt spelen.

Nooit meer in je bed plassen
Stel je voor: je wordt midden in de nacht wakker in een nat bed. Je hebt in je bed geplast… Of je bent op school en voelt ineens dat je broek nat wordt. Het lukte niet meer je plas op te houden. Of je ziet jouw klasgenootje met een vlek in zijn broek. Misschien heeft hij per ongeluk in zijn broek gepoept. Dat is niets om je voor te schamen! Het gebeurt best vaak. Heel vervelend is het wel. Plas of poep jij nog weleens in je broek? En gaat het niet vanzelf weer over? Dan kan ik je helpen.

Ik leer je hoe je goed kunt plassen en poepen. Nu denk je vast: dat kan ik al wel! Dat klopt. Ik leer je nog wat extra trucjes, zodat je zelf bepaalt wanneer je moet plassen of poepen.

  • Je leert hoe je je spieren aanspant of juist loslaat. Dat helpt om je plas op te houden of juist te laten lopen.
  • Je leert hoe groot je blaas is en wanneer hij vol zit. Zo weet je wanneer je moet plassen.
  • Je oefent hoe je het best op de wc zit. Zodat je lekker zit en goed kunt plassen of poepen.
  • Je leert hoe je lijf in elkaar zit: wat doet je blaas eigenlijk? En je darmen? En wat zijn bekkenbodemspieren? Ze zijn alle drie heel belangrijk om te kunnen plassen en poepen.

Je oefent dit eerst samen met mij. Daarna ga je thuis verder. Papa of mama kan je dan helpen. Door te oefenen zul je zien dat het steeds beter gaat!